• Élet
Faktor

A fiatalok és a nők között állítólag kevés a heteroszexuális

Egy új kutatás szerint a legtöbb nő, aki heteroszexuálisnak mondja magát valójában leszbikus vagy biszexuális, mert nem csak a meztelen férfiakról, hanem a meztelen nőkről készített videók is izgatják őket. Ráadásul a fiatalabb generációk körében egyre kevesebb az olyan ember, aki tisztán heteroszexuálisnak vallaná magát.

A nőknek mindkét nem tetszikGerulf Rieger, az essexi egyetem pszichológia tanszékén 235 nő részvételével végzett kísérletet. Vonzó férfiakról és nőkről mutatott nekik erotikus videókat, és közben mérte a fizikai reakcióikat. Arra jutott, hogy a résztvevők 82 százalékát mindkét nem látványa izgatta. Azok között, akik azt mondták, hogy csak a férfiakhoz vonzódnak, ez az arány 74 százalék volt. A leszbikusok ezzel szemben sokkal kevésbé reagáltak a nők, mint a férfiak látványára. Összességében Riegler szerint a nők sohasem nevezhetők igazán heteroszexuálisnak, írja az Indenpendent.

fotó: Europress - Joerg Koch/Getty Images

fotó: Europress - Joerg Koch/Getty Images

A fiatalok átmenetekben gondolkodnakEgy nyári vizsgálat, amelyet szintén Nagy-Britanniában készítettek el 1632 fő részvételével, arra az eredményre jutott, hogy az emberek 23 százaléka vallja magát nem teljesen heteroszexuálisnak, és ez az arány a fiatalabbak körében még nagyobb. Itt az úgynevezett Kinsey-skálát használták fel a mérésre, amelyet Alfred Kinsey talált ki még az 1940-es években. Ezen az emberek nem csak hetero- vagy homoszexuálisként azonosíthatóak, ami a két végpont, hanem átmenetek is vannak. A mostani kérdőíves kutatásban arra kérték a résztvevőket, hogy önmagukat próbálják meg elhelyezni a skálán 0 és 6 között, ahol a 0 a kizárólagos hetero-, a 6-os pedig a kizárólagos homoszexualitást jelentette.

Minél fiatalabb generációkról volt szó, annál kevésbé tekintették az emberek magukat tisztán hetero- vagy homoszexuálisnak. Míg a 60 év felettiek 89 százaléka mondta magát teljesen heteroszexuálisnak, a 18-24 évesek között ez már csak 52 százalék volt. 43 százalékuk a biszexualitás valamilyen fokán helyezte el a saját szexuális orientációját, azaz 1 és 5 között.

Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a fiatalok már kevésbé egymást kizáró pólusokban gondolkodnak a szexualitásról, és elfogadják, hogy létezik köztes állapot. Ez utóbbi egyébként a skálán nem feltétlenül jelentette azt, hogy valaki biszexuális és mindkét nemmel volt már viszonya. Az 1-es érték inkább csak lehetséges homoszexuális gondolatokat és tapasztalatokat jelent, és minél közelebb megyünk a középső értékhez, annál valószínűbb, hogy tényleg volt mindkét nemmel szexuális kapcsolata valakinek.

Top 0