• Sport
Faktor

Világbajnoki ezüstérmest igazolt a Ferencváros

A Ferencváros női kézilabdacsapata leigazolta Danick Sneldert. A holland válogatott csapatkapitánya a következő szezontól lesz a csapat játékosa - írta a Fradi hivatalos honlapja.

Fotó: Europress - Jonathan Nackstrand/AFP

Fotó: Europress - Jonathan Nackstrand/AFP

„Szeretnénk a következő szezonban még előrébb lépni, ennek megfelelően meg kívánjuk erősíteni a következő évekre a csapat védelmének tengelyét és egyben a beállós posztra is egy nemzetközi szinten kimagasló játékerőt képviselő kézilabdást kerestünk. Aki nyomon követte a legutóbbi világbajnokságot, annak számára nem lehet kétséges, hogy ezen elvárásoknak Danick maradéktalanul megfelel! Emellett az is sokat elmond róla, hogy annak a holland válogatottnak a csapatkapitánya, amely decemberben ezüstérmet szerzett a világbajnokságon. Személyesen is megismerve nyugodt szívvel állíthatom, hogy egy újabb nagyon vidám, kiegyensúlyozott és a sikerekért harcolni kívánó csapattaggal erősödött a Fradi-család. A szerződéses tárgyalások során végig nagyon pozitív és korrekt volt, és külön öröm számunkra, hogy más nagy nevű külföldi riválisunkkal szemben minket választott, akik elsőként kerestük meg őt!” – nyilatkozta a kézilabda-szakosztály elnöke, Jeney Zsolt Ákos.

„Az elmúlt hat évben sok tapasztalatot szereztem és rengeteg álmom valósult meg Németországban. Úgy érzem most jött el az idő, hogy megtegyem a következő lépést az utamon. Eddig is rengeteget tanultam pályafutásom során, de hatalmas lehetőségnek érzem, hogy a magyar bajnokságban játszhatok majd és a Bajnokok Ligájában is magasabb szintre léphetek. Nemcsak Magyarországon, hanem az egész egész kézilabdás világban elismert együttes a Ferencváros, ezért nagy megtiszteltetés, hogy 2016-tól a csapat tagja lehetek. Remélem, hogy a játékommal a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is egyaránt segíteni tudom majd a csapatot” – mondta Snelder, aki kétéves szerződést írt alá új csapatánál.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Név: Danick Snelder

  Poszt: beállós, belső védő

  Született: Hollandia - Pijnacker, 1990. május 22.

  Korábbi csapatai: Oliveo Pijnacker, Omni SV Hellas, Thüringer HC

  Eddigi eredményei: 2012/13 - KEK-elődöntő, 2014/15 - BL-negyeddöntő, 2015 - világbajnoki ezüstérem, négyszeres német bajnok, egyszeres Német Kupa-győztes

  Top 16