• Külföld
Faktor

A fél világot beutazta, de végre gazdára talált a levágott orrú kutya

Anubist borzasztó módon csonkította meg egy ismeretlen. A kutya valószínűleg a kairói utcákon tengette volna az egész életét, ám egy speciális állatmenhely és egy texasi család új reményt adott neki.

Fotó: Facebook / Anubis The Egyptian Baladi

Fotó: Facebook / Anubis The Egyptian Baladi

Pontosan senki sem tudja, hogy Anubis hogyan vesztette el az orrát.  A legtöbben azt gondolják, hogy a kutyát őrző-védőként használták egy egyiptomi háznál, ahol egy birtokháborító csonkította meg, hogy elhallgattassa az ugatását. Persze az is elképzelhető, hogy maga a gazdája művelte ezt vele. Nem teljesen tiszta az sem, hogy kidobták-e az eredeti tulajdonosai vagy sem, mindenesetre minden jel arra mutat, hogy a megmentése előtt egy ideje már az utcán élt.

Anubist először egy helyi menhely, majd egy különleges igényű állatok megmentésére specializálódott amerikai szervezet vette magához. A Special Needs Animal Rescue and Rehabilitation olyan kutyáknak biztosít reményt, akiknek a testi, lelki vagy egészségügyi problémáik miatt kevesebb esélyük van új otthont találni. A menhely Egyiptomból kapott üzenetet, amelyben értesítették őket a különös kegyetlenséggel megkínzott Anubisról.

Fotó: Facebook / Anubis The Egyptian Baladi

Fotó: Facebook / Anubis The Egyptian Baladi

Félő volt, hogy a furcsa külseje miatt senki sem fogja hazavinni, ám egy texasi nő, Kathy Declet már az első pillantásra beleszeretett a különleges kutyába. A nő, miután Facebookon meglátta Anubis képét, szólt a férjének, és azonnal kitöltötték a befogadásához szükséges papírokat.

Anubis számára rengeteg adományt gyűjtött össze a menhely, így januárban már elhozhatták Egyiptomból, majd önkéntesek vitték New York-ból Marylandbe, aztán onnan a befogadóihoz, Texasba. Mindez három hétig tartott.

Anubis egyelőre még szokja új életét. A házat több másik kutyával és cicával osztja meg, akikkel nagyon jól kijön, a gazdáit pedig egyenesen imádja: folyton nyalogatja őket és mindig tudni szeretné, merre járnak. Az evés sem jelent gondot neki, egyszerűen kanálnak használja a nyelvét.

Fotó: Facebook / Anubis The Egyptian Baladi

Fotó: Facebook / Anubis The Egyptian Baladi

Mi szeretjük, a gyerekeink szeretik, a többi kedvencük is szereti. Úgy szeretjük és kényeztetjük, ahogy minden állatot illene.

–nyilatkozta Declet a Mashable-nak.

Anubisnak külön Facebook-oldalt is létrehoztak, hogy az emberek követni tudják a különleges kutya mindennapjait.

Top 0