• Sport

A Dortmund sztárja lett Afrika legjobb focistája

Kiosztotta az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) az év legjobb afrikai focistájának járó díjat. A nyertes ezúttal a Dortmund gaboni focistája, Pierre-Emerick Aubameyang lett. A Bundesligában játszó csatár sikere azért is fontos, mert négy év után sikerült megelőznie valakinek Yaya Tourét, a Manchester City elefántcsontparti középpályását.

Fotó: Europress - PIUS UTOMI EKPEI / AFP

Fotó: Europress - PIUS UTOMI EKPEI / AFP

Nem sokon múlt, hogy Yaya Touré, az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott középpályása sorozatban ötödször is Afrika legjobb labdarúgója legyen. A Manchester City játékosa 136 szavazatot kapott, őt 7 szavazattal, azaz 143 vokssal előzte meg a Dortmund támadója, Pierre-Emerick Aubameyang. A harmadik helyen a ghánai Andre Ayew végzett 112 szavazattal.

Aubameyang az első gaboni játékos, aki nyerni tudott a szavazáson. Ezt a díjat azzal érdemelte ki, hogy jelenleg vezeti a német bajnokság góllövőlistáját, 17 meccsen 18 gólt szerzett.

Aubameyang idei góljai:

A napokban felmerült a pletyka, hogy a gaboni csatárt szeretné leigazolni az Arsenal, akár 44 millió fontot is hajlandóak lennének fizetni a játékosért. Az értesülést ma a csatár cáfolta, sőt kijelentette, hogy nem szeretne az Arsenalban focizni.

A legjobb afrikai focistának járó díjjal kapcsolatban megszólalt a korábbi négyszeres győztes Yaya Touré is:

Kissé csalódott vagyok, hogy nem nyertem, de Aubameyang briliáns játékos.

Touré azért volt csalódott, mert a 2015-ös Afrika Kupát 20 év várakozás után sikerült megnyerje Elefántcsontparttal. Valószínűleg Tourét az sem vigasztalja, hogy Hervé Renard, a csapat edzője megkapta az év edzője díjat.

Top 0