• Sport

A Dortmund nyerte a Ruhr-vidéki rangadót

Vasárnap rendezték a Bundesliga legjobban várt meccsét, a Dortmund-Schalke rangadót. A mérkőzésen öt gólt rúgtak a csapatok, melyet végül 3-2-re nyert meg a Dortmund.

Fotó: Europress - Christof Koepsel/Getty Images

Fotó: Europress - Christof Koepsel/Getty Images

A forduló előtt a Dortmund a második, míg a Schalke a negyedik helyen állt a Bundesligában. A két csapat közt hat pont volt, a különbség, de ettől függetlenül a meccs mindig is a Bundesliga legjobb hangulatú meccsei közé tartozott. Ennek oka, hogy a két csapatot csupán néhány kilométer választja el egymástól, ezért is nevezik ezt a meccset a Ruhr-vidéki rangadónak.

Az első félidőben sokáig nem történt semmi, de a 30. percben egy beadást követően Kagawa szerezte meg a vezetést. A japán játékos 175 centis, mégis két védő között tudott a kapuba fejelni. A gól azt is jelentette, hogy a Dortmund új klubrekordot ért el, mert sorozatban 32. meccsükön szereztek gólt.

Nem sokáig örülhettek a Dortmund szurkolói, mert Huntelaar már a 33. percben egyenlített. Az első félidőben született még egy gól, Matthias Ginter egy szöglet után fejelt a kapuba, 2-1-re vezetett a Dortmund.

A második félidőt a Dortmund kezdte jobban. Aubameyang 48. percben higgadtan gurított a kapuba. A csatár 12 gólnál tart 14 meccsen, akárcsak Lewandowski.

A meccset a 71. percben Huntelaar tette szorossá, a meccs állása ekkor 3-2 volt. Ez volt a holland csatár 72. gólja a Schalke játékosaként, ezzel a klub legjobb góllövője lett, miután megelőzte Kevin Kuranyit.

A hátralévő időben sokat támadt a Schalke, de nem sikerült egyenlíteni, így a végeredmény maradt 3-2.

Ez volt a Dortmund sorozatban a negyedik győzelme, míg a Schalke egymás után harmadszor kapott ki. A győzelemnek köszönhetően a Dortmund 5 pontra megközelítette a Bayern Münchent. A Schalke 04 visszacsúszott az ötödik helyre, mert a Hertha Berlin megelőzte őket.

Dárdai Pál a Hertha győzelmét ugrálva ünnepelte, Bundesliga összefoglalónkat itt olvashatja.

Top 0