• Sport

A Dortmund lesz Dárdai csapatának ellenfele a döntőbe jutásért

Tegnap este befejeződtek a Német Kupa negyeddöntői. A legjobb négy közé a Hertha Berlin mellett bejutott a Bayern München, a Dortmund és a Werder Bremen is. A Német Labdarúgó Szövetség elkészítette az elődöntők sorsolását, a döntőbe jutás egy mérkőzésen fog eldőlni.

Fotó: Europress - Alex Grimm/Getty Images

Fotó: Europress - Alex Grimm/Getty Images

Tegnap este kisorsolták, hogy a Német Kupában ki kivel játszik a döntőbe jutásért. A Bayern München Kleinheisler László csapatával, a Werder Bremennel fog játszani, míg a Hertha Berlin a Dortmundot kapta.

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a Hertha Berlin 3-2-re nyert a másodosztályú Heidenheim ellen, így Dárdai Pál egy lépéssel közelebb került régi álmához, ahhoz, hogy a Hertha hazai pályán játszhasson kupadöntőt. A kupa döntőjét mindig a berlini Olimpiai Stadionban rendezik. A Hertha Berlin eddig kétszer játszott döntőt – utoljára az 1992/93-as szezonban –, mindkét alkalommal vesztettek.

Sokkal hamarabb el kellett volna döntenünk a mérkőzést és a továbbjutást, de nagyon örülünk, hogy tovább tudtunk menni. Ezek után természetesen a döntőbe is be szeretnénk jutni

- mondta Dárdai Pál a tegnapi meccs után.

A Hertha most szerencsésnek mondhatja magát, mert ugyan nem a legkönnyebb ellenfélnek számító Werdert kapták, de hazai közönség előtt játszhatják az elődöntőt a Dortmund ellen.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a meccset április 19-én vagy 20-án rendezik. A döntőre május 21-én kerül sor.

Top 0