• Krimi
Faktor

Hirtelen több százezer tűnt el a magyar netező bankkártyájáról, így jutottak az adataihoz

A tettest pénzbüntetésre ítélték.

A Tatabányai Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt bíróság elé állította azt a budapesti férfit, aki jogtalanul megszerezte egy internetező felhasználónevét és jelszavát, majd a sértett profiljába belépve a sértett bankszámláját megterhelve vásárolt.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az elkövető 2019. január elején egy hackertől virtuális valutáért megvásárolta a sértett adatait, amelyekkel a ruhákat árusító webáruház honlapján 2019. január 14. napján a sértett profiljába belépett. A férfi a felhasználói fiókban rögzített bankkártya adatok jogosulatlan megadásával vásárolt.

A vádlott által végrehajtott tranzakciók eredményeként a sértett folyószámláját 2019. január 21. napján 204.318 forinttal terhelték meg. A sértett a banknál reklamált, ezért a jogtalanul lehívott összeg jóváírásra került, ily módon a kára teljes mértékben megtérült.

A bűncselekmény elkövetését beismerő elkövetőt az ügyészség bíróság elé állította. A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság ítéletét az ügyész, vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerős - tájékoztatott az ügyészség.

Kommentek:

Top 0