• Sport

A Budapest Parkban dől el, mi lesz a magyar Eb-induló

A Budapest Parkban május 22-én rendezik a Bon Voyage fesztivált, ahol több híres magyar zeneszerző is fellép. A búcsúbulin a szurkolók együtt partizhatnak a magyar válogatott tagjaival, sőt, ekkor dől el, hogy melyik dal lesz Magyarország Eb-indulója.

A nagyszabású búcsúbulin a hazai könnyűzene válogatott zenészei lépnek fel, zenélni fog a Punnany Massif, a PASO, a Brains, az Ocho Macho, a The Biebers, a Soerii & Poolek, a Firkin, Pixa, Náksi Attila és Lotfi Begi is.

A magyar válogatott 44 év után szerepel ismét Európa-bajnokságon. Az MLSZ felkérésére a hazai előadók és zenekarok válogatott csapatai készítették el saját verziójú Eb-indulójukat, melyek közül online szavazáson a közönség és a válogatott tagjai is kiválasztanak három számot. A helyszínen pedig decibelméréssel dől majd el, melyik lesz az „Eb-induló”.

Így a PASO a Hello Gagarin című nótájukat például Hello magyarok néven értelmezte újra, de 18 év után a Soho Party is összeáll egy szám erejéig, az Ocho Macho-t pedig Puskás Ferenc ihlette dalírásra. A focis indulók, külföldön is népszerű futballslágerek és feldolgozásaik felkerülnek a május 20-án megjelenő, Bon Voyage – Válogatott dalok utazáshoz és szurkoláshoz című albumra is.

A házigazda Buda Marci és Hajdú B. István lesz. A mérkőzés előtt két nappal a magyar válogatott a Groupama Arénában Elefántcsontpart ellen játszik barátságos mérkőzést. Az Adidas ma bemutatta a magyar válogatott hivatalos mezét is.

Top 0