• Külföld

Nyaralt a belga király, miközben az ország a terroristáktól rettegett

Amikor rendkívüli állapotot hirdettek a terrorfenyegetettség miatt, akkor Fülöp belga király a franciaországi Bretagne-ban pihent. 

Belgiumban a novemberi párizsi merényletek után folyamatosan emelték a terrorfenyegetettség szintjét. Brüsszelben leállt a metró, rendőrök és katonák járőröztek az utcákon, elmaradtak a rendezvények, bezártak a nagyobb üzletek és két napon át zárva tartottak az iskolák is.

Most előkerült egy fotó a királyról, amint a kezében könyvvel és egy pohár gyümölcslével pihen egy bretagne-i kastélyban. A Le Canard Enchainé szatirikus hetilap ezt így kommentálta: „Örömmel értesítjük Belgium lakóit, hogy uralkodójuk nem nyugtalankodik.”

Az uralkodó bretagne-i pihenését már jóval korábban eltervezték - nyilatkozta az uralkodó szóvivője a megjelent képre reagálva. Hozzátette, hogy a király a terrorfenyegetés hírére azonnal felhívta Charles Michel belga kormányfőt, aki folyamatosan tájékoztatta őt a fejleményekről. Az uralkodó egyébként lerövidítette bretagne-i nyaralását a rendkívüli állapot miatt.

Top 0