• Sport

A Bayernből igazol fiatal tehetséget Dárdai Pál csapata

A Hertha Berlinnél orvosi vizsgálaton van a Bayern München 19 éves tehetsége, Sinan Kurt. A német-török kettős állampolgársággal rendelkező focista idén csak a Bayern tartalékcsapatában kapott szerepet, ezért szeretne másik csapathoz igazolni. A Bundesligában csak egy félidőnyi szerepet kapott eddig, 2015 áprilisában éppen a Hertha Berlin ellen játszott 45 percet.

Fotó: Europress - GUENTER SCHIFFMANN / AFP

Fotó: Europress - GUENTER SCHIFFMANN / AFP

A Hertha Berlin első téli igazolása lehet a német labdarúgás egyik nagy tehetsége. A főleg balszélsőt játszó Kurt a Bayern München kettes számú csapatában játszott idén, de tavaly egy meccsen már a Bundesligában is szerephez jutott. A 19 éves játékos az U15-ös válogatottól az U19-es csapatig minden korosztályos válogatottban játszott, Németországban nagy tehetségként tekintenek rá.

A 2015/16-os szezont a Bayern II-nél töltötte, amely a német negyedosztálynak megfelelő Bajor Regionális Ligában szerepel. Sinan Kurt a csapat 21 meccséből 15-ön pályára lépett (tízszer kezdőként), összesen 861 percet játszott, ezeken 3 gólt lőtt, és adott egy gólpasszt is.

A német Morgenpost szerint a Hertha Berlin az eredeti tervek szerint csak nyáron szerette volna megszerezni a fiatal játékost, de az átigazolásra már a napokban sor kerülhet. A játékos már a berlini csapatnál van orvosi vizsgálaton, a hírek szerint 3 éves szerződést köthet Dárdai Pál csapatával. A játékos értékét a transfermakt.de oldal 1 millió euróra teszi.

A Hertha Berlin jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban. Ez jó eredmény azok után, hogy a csapat tavaly épphogy elkerülte a kiesést, ennek köszönhetően a Bundesliga német oldala Dárdai Pált választotta meg az őszi félév legjobb edzőjének. A német bajnokság január 22-én folytatódik.

Top 0