• Sport
Faktor

A Bayern Münchenhez akar szerződni a világbajnok focista

A Borussia Dortmund német válogatott játékosa, Mats Hummels arról értesítette a klub vezetőit, hogy a nyáron szeretné elhagyni a csapatot, mert a rivális Bayern Müchenben akar futballozni a következő szezontól kezdve.

Fotó: Europress - Stuart Franklin/Getty Images

Fotó: Europress - Stuart Franklin/Getty Images

A müncheni csapat elnöke, Karl-Heinz Rummenigge elmondta, hogy már elkezdődtek az egyeztetések a világbajnok védő átigazolásáról, akit 2017. június 30-ig köt szerződés a Dortmundhoz. A bajnokság második helyén álló csapat közleményéből viszont az derült ki, hogy a Bayern hivatalos ajánlatot még nem tett a védőért.

Hummels a Bayernben kezdte a karrierjét, 2009-ben igazolt a Dortmundhoz (előtte egy évet már kölcsönben ott játszott). Nem ő lenne az első nagy név, aki az utóbbi időben a Dortmundot hagyná ott a Bayern kedvéért: 2013 nyarán Mario Götze, egy évvel később Robert Lewandowski tett így (nem kizárt, hogy Götze visszatér a Dortmundhoz, igaz, ezt a szurkolók nem akarják, a Liverpool is érdeklődik utána). Hummelst egyébként sajtóhírek szerint a Manchester United is szeretné szerződtetni.  

Top 0