• Sport
András Ferenc

A Barcelona argentin sztárját börtönre ítélték

Ma volt a bírósági tárgyalása Javier Mascheranónak, a Barcelona focistájának. Az argentin labdarúgónak azért kellett a tárgyaláson részt vennie, mert volt két év, amikor nem fizette be a szükséges adókat, így összesen 1,5 millió euró adótartozása van. Börtönbüntetést kapott, de fellebbez az ítélet ellen.

Fotó: Europress - Josep Lago / AFP

Fotó: Europress - Josep Lago / AFP

Elítélték a Barcelona argentin focistáját, Javier Mascheranót, mert adót csalt. Emiatt egy év börtönt és 816 ezer eurós büntetést kapott az argentin válogatott labdarúgója. 2011-ben és 2012-ben nem fizetett adót, és ezt a bíróságon el is ismerte. Mascherano tavaly az 1,5 millió eurót kamattal együtt, azaz összesen 1,75 millió eurót végül befizetett az adóhatóságnak.

A focista ügyvédje az ítéletet követően fellebbezett, azt szeretnék elérni, hogy további 21 600 euró büntetés megfizetése mellett függesszék fel a büntetését. Az enyhítő körülmények miatt (elment a tárgyalásra, mindent elismert) valószínűsítik, hogy a fellebbezés sikeres lesz.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Mascherano a tárgyalás után közleményt adott ki, melyben a következőt írja:

    Profi sportoló vagyok, nem értek az adózás és a jog nyelvén. Emiatt az ilyen ügyekben más emberekre kell támaszkodnom. Egész karrierem alatt őszinte, becsületes és tiszteletteljes voltam csapattársaimmal és a klubbal, amelyik alkalmazott, illetve az országgal, ahol éltem.

    Top 16