• Krimi
Faktor

A barátai miatt halt meg az autópályán a részeg férfi, otthagyták, majd halálra gázolta egy autó

Vádat emelt a nyíregyházi ügyészség öt férfi ellen, akik tavaly szeptemberben az M3-as autópályán hagyták részeg társukat. A férfit később egy autó halálra gázolta.

Illusztráció.

Illusztráció.

Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a hat szabolcsi férfi tavaly szeptember 11-én délután Győrből egy kisteherautóval hazafelé indult Nyíregyháza felé. Útközben többször megálltak az M1-es és az M3-as autópálya benzinkútjain és pihenőhelyeken, és alkoholt ittak.

Az egyik férfi nagyon berúgott, menet közben kiabált az autóban, többször megpróbált kiszállni, de a többiek nem engedték. A kálmánházi pihenőt elhagyva ismét megpróbált kiszállni, ezért a sofőr a 221-es kilométer közelében megállt a leállósávban. Itt mindannyian kiszálltak, később azonban a részeg férfi nem akart visszaülni, ellenszegült a barátainak, így végül a nyílt pályán hagyták, és elhajtottak.

A sofőrt bántotta  lelkiismeret, ezért  megállt egy benzinkútnál és telefonon kérte a rendőrséget, hogy menjenek az otthagyott férfiért, majd ők is visszaindultak az autópályára. Már késő volt. Az autópálya külső sávjában ácsorgó férfit halálra gázolta egy szabályosan haladó kocsi. A kisteherautó vezetőjét segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, míg utasait segítség nyújtás elmulasztásának vétségével vádolja az ügyészség - írta az MTI az ügyészség közleményére hivatkozva.

Top 0