• Belföld
Faktor

A baloldal jelöltje nyert Salgótarjánban

Fekete Zsolt, az MSZP, a DK, és a TVE közös jelöltje győzött Salgótarjánban.

A szavazatok 52 százalékát szerezte meg az adatok 95 százalékos feldolgozottsága alapján.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Simon Tibor (Fidesz-KDNP) a szavazatok 40, Hulitka István (Jobbik) 6, Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt) a szavazatok 2 százalékát szerezte meg.

Fekete Zsolt 7394 szavazatot kapott, Simon Tibor 5693-at, Hulitka Istvánra 882-en, Thürmer Gyulára 257-en voksoltak.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A részvételi arány 49,37 százalékos volt, a névjegyzékben szereplő 29 073 választópolgár közül 14 352 vett részt a voksoláson. A szavazólapok közül 124 volt érvénytelen.

  Salgótarjánban azért kellett újra településvezetőt választani, mert tavaly novemberben meghalt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.

  "A salgótarjáni választás reményt és hitet ad mindazoknak, akik Magyarországon úgy gondolják, hogy le kell váltani Orbán Viktort, hogy egy szabadabb, biztonságosabb, és élhetőbb országot teremtsünk" - mondta Tóbiás József, az MSZP elnöke, aki Fekete Zsolt jelölttel érkezett párt salgótarjáni irodájánál tartott esti sajtótájékoztatóra.

  Tóbiás József azt mondta: "köszönet Dóra Ottónak, barátunknak, aki elindította azt a változást, amit ma megerősített a város. És köszönet Salgótarjánnak, hogy volt bátorsága nemet mondani a gyűlöletkeltésre, a zsarolásra, a fenyegetésre, és a békés építkezést választotta."

  A Fidesz gratulált Fekete Zsoltnak, a szocialista polgármesterjelöltnek vasárnapi győzelméhez, ugyanakkor közölte, elvárják tőle, hogy hivatalba lépését követően haladéktalanul tárja fel, mennyit romlott Salgótarján pénzügyi helyzete a szocialista városvezetés eredményeként.

  A Fidesz közleménye hangsúlyozta, Fekete Zsolttól elvárják, hogy vizsgálja ki, mennyi pénz tűnt el az elmúlt másfél évben, mennyi a város valós hiánya, kik és milyen módon vettek részt a "források eltüntetésében", továbbá az új költségvetésben tisztázza, miként tudja idén biztosítani a város működését és fejlesztését.

  Top 16