• Sport

A 98. percben egyenlített a Chelsea, egyelőre élen a Manchester City - videók

Az angol bajnokság 22. fordulójából eddig hat meccset játszottak le, pályára lépett a Manchester City és a Chelsea is. A City az előzetes várakozásoknak megfelelően nyerni tudott, és átmenetileg a bajnokság élére állt. A Chelsea előbb 0-2-es hátrányból, majd a 98. percben egyenlített az Everton ellen.

Fotó: Europress - Mike Hewitt/Getty Images

Fotó: Europress - Mike Hewitt/Getty Images

Sokáig úgy tűnt, hogy nem sok gól lesz a Chelsea-Everton meccsen a Premier League 22. fordulójában. Az első félidőben nem született gól, viszont a második 45 percben hat is.

Az első rögtön az 50. percben, ekkor John Terry szerencsétlenül ért a labdába, így egy öngóllal szerezte meg a vezetést az Everton.

Terry öngólja:

Hat perccel később már kettő góllal vezetett az Everton, ekkor Mirallas egy lefordulást követően lőtt erősen a kapuba.

Mirallas gólja:

A Chelsea azonban nem adta fel, Fabregas és Diego Costa góljaival tíz percen belül egyenlítettek, így a 66. percben már 2-2 volt az állás. Ez volt Diego Costa ötödik gólja, mióta Guus Hiddink az edző, előtte 21 meccsen mindössze négyszer volt eredményes a spanyol csatár a 2015/16-os idényben.

Diego Costa gólja egy védelmi hiba miatt született:

Sokáig úgy tűnt, hogy a meccs 2-2-es döntetlennel zárul, de Ramiro Funes Mori 90. percben megszerezte a vezetést az Everton javára.

Mori gólja:

Ekkor volt még egy fordulat a mérkőzésben. Az öngólt szerző John Terry a hosszabbítás 8. percében gól lőtt, így kialakult a 3-3-as végeredmény.

Terry egyenlítő gólja:

A döntetlennek köszönhetően a Chelsea-nek 25 pontja van, ami jelenleg a 14. helyre elég az angol bajnokságban. A londoni csapatot hat pont választja el a kiesést jelentő helyektől. Az Everton jelenleg a 11. helyen áll a Premier League-ben.

A Manchester City 4-0-ra tudott nyerni a Crystal Palace ellen, amivel a csapatnak 43 pontja van, ugyanannyi, mint a Leicester Citynek és az Arsenalnak. Jobb gólkülönbségének köszönhetően a Manchester City átmenetileg átvette a vezetést az angol bajnokságban, de a Leicester és az Arsenal mérkőzését még nem játszották le.

A 22. forduló  eredményei:

Tottenham Hotspur-Sunderland 4-0

AFC Bournemouth-Norwich City 3-0

Chelsea-Everton 3-3

Manchester City-Crystal Palace 4-0

Newcastle United-West Ham United 2-1

Southampton-West Bromwich Albion 3-0

Top 0