• Külföld
Faktor

Több ezer embert gyilkolnának meg egy támadásban a terroristák

Az amerikai belbiztonsági miniszter szerint az Iszlám Állam dzsihádistái megismételnék a 9/11-es terrortámadás borzalmát.

Fotó: Europress / Carolyn Schaefer - Getty Images

Fotó: Europress / Carolyn Schaefer - Getty Images

Elaine Duke szerint az Iszlám Állam együtt más csoportosulások is egy "nagy robbantásra" készülnek. A három elnök alatt is szolgáló miniszter szerint a dzsihádisták célja a 2996 halálos áldozattal járó 9/11-es terrortámadás "ikertestvérének" végrehajtása. Ehhez azonban pénz, idő és tűpontos terv kell. Annak érdekében, hogy a világot addig is rettegésben tartsák, és a követőik elszántsága se csökkenjen, kisebb merényletekkel hívják fel magukra a figyelmet: késelésekkel, gázolásokkal. De a végső cél egy újabb utasszállító eltérítése, felrobbantása lehet - írja a Daily Mail.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Duke szerint az amerikai terrorfenyegetettség a 9/11-et követő napokat idézi, és ha meg akarják védeni a hazájukat, a lehető legszigorúbb szabályokat kell bevezetniük. Elismerte, hogy ez az EU-n belül nehezebben megvalósítható, ahol a személyek és áruk szabad mozgása alapjogosultság, de az Egyesült Államok inkább korlátokat állít, minthogy az emberek biztonságát veszélyeztesse.

    Duke egy nappal azután beszélt a tömegpusztítással járó valószínűsíthető merényletről, hogy a brit titkosszolgálat, az MI5 igazgatója, Andrew Parker közölte: a britek bármikor elszenvedhetnek egy-egy újabb terrortámadást.

    Kommentek:

    Top 16