• Pénz
MZ/X

Nyugalmazott rendőr az ország egyik legjobb ultisa

Kenderesi Ferenc 1300 indulóval mérte össze a tudását az országos ultibajnokságon.

Fotó:Török János,delmagyar.hu

Fotó:Török János,delmagyar.hu

Összesen 1300-an neveztek, több nagyvárosban zajlottak az előselejtezők – mondta a delmagyar.hu-nak a szegedi Kenderesi Ferenc, aki bronzérmes lett az országos ultibajnokságon.

A verseny szabályai szerint, aki a 25 Ultiliga Lokál Kupából egyet megnyert, vagy három városi selejtezőn a legjobb 52 játékos közé került, továbbjutott a júniusi budapesti döntőbe, ahol 5 millió forint össznyereményt osztottak szét a legjobb 9 játékos között. 

EZT IS AJÁNLJUK:

  A nyugalmazott rendőrnyomozó az interneten indult, 246 versenyző közül az első helyen végzett.

  Ezek után négy alkalommal kellett felmennem Budapestre, ahol egyre szűkült a játékosok köre, majd végül a legjobbak közé kerültem

  – mesélte Kenderesi Ferenc. A budapesti döntőt a Podmaniczky–Vigyázó-kastélyban rendezték meg, ahol több fordulót játszottak a résztvevők folyamatos kieséssel. Az utolsó napon már csak kilencen indultak el reggel, késő délután már csak a három legjobb ült az asztalnál.

  A döntőn sportultit játszottunk, amelyen a véletlen szerencse mellett tudás is kellett a győzelemhez

  – magyarázta a szenvedélyes ultijátékos. Kenderesi Ferenc elmesélte, fiatalkorában a Pécsi MFC-ben (Pécsi Munkás Sport Club) játszott, és a hosszú utakon az idősebb sporttársaktól leste el, majd tanulta meg a játékot. Mint viccelődve fogalmazott, megfizette a tanulópénzt, most már neki fizetnek, akik vele játszanak.

  Kommentek:

  Top 16