• Külföld

80 ezer migránst toloncolhat ki Svédország

Anders Ygeman svéd belügyminiszter a SVT svéd televízióban jelentette be, hogy utasította a rendőrséget a kitoloncolásra. A migránsoknak charterjáratokat bérelnek, hogy visszajussanak hazájukba.

Svédország 80 ezer olyan menedékkérőt toloncol ki, akiknek a menedékjog iránti kérelmét tavaly elutasították - mondta szerda este Anders Ygeman svéd belügyminiszter.

Ezt az SVT svéd televízióban jelentette be és azt is mondta erre már utasítást adott a rendőrségnek. Az elutasított menedékkérőknek charter járatokat bérelnek, amikkel visszaszállítják őket hazájukba. A belügyminiszter szerint évekig is eltarthat amíg mindenkit kitoloncolnak.  A skandináv országban a menekültválság miatt novemberben bevezették a határellenőrzéseket, január óta pedig minden autóbusz- és vasúttársaság köteles azoknak az utasainak a személyazonosságát megvizsgálni, akik a Dánia és Svédország közötti Öresund-hídon utaznak. A kitoloncolás mellett azért is dönthettek, mert az elmúlt napokban tovább nőt az elégedetlenség, romlott a közhangulat, miután egy 15 éves szomáliai fiú megkéselt egy 22 éves lányt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16