• Kultúra
Maksa Mónika

76-szorosát keresi Harrison Ford a Star Wars-szal, mint a többi szereplő

Az ébredő erő című új Star Wars epizód nézettségi rekordokat dönt, és ez a film hozta minden idők legnagyobb első napi bevételét is. A film szereplőinek fizetése – legalábbis Harrison Fordé – is ehhez igazodik.

Az Independent szerint Harrison Ford mintegy 76-szor többet keres az új Star Wars-résszel, mint Daisy Ridley és John Boyega. Ford ugyanis Han Solo szerepéért 16,7 millió fontot, vagyis több mint 7 milliárd forintot kapott, de a film bevételeiből is részesedni fog, 0,5 százalékban. Ford azért is kapott 1 millió font kártérítést, mert forgatás közben eltört a lába a Pinewood stúdióban. Összesen tehát 23 millió fontot, vagyis megközelítőleg 10 milliárd forintot fog a filmmel keresni a 73 éves színész.

Rohamosztagos a magyar premieren.

Rohamosztagos a magyar premieren.

Fotó: Sulyok László

EZT IS AJÁNLJUK:

  Daisy Ridley és John Boyega is 300 ezer fontért játszotta el szerepét. Ez nagyjából 130 millió forintot jelent fejenként. Ez nekik sem a végleges fizetésük, ugyanis ha a bevételek meghaladják az 1 milliárd dollárt (671 millió fontot), azaz nagyjából a 291 milliárd forintot, akkor ők is részesednek belőle.

  A Disney egyik alkalmazottja azt mondta a Mail on Sundaynek, hogy Ford a mozi kulcsa, nélküle nem működne a film. Han Solo a kapocs a régi és az új generáció között. Mark Hamill és Carrie Fisher is kellettek a filmbe, de nélkülük is sikerült volna a forgatás.

  Luke Skywalker, Leia hercegnő és Han Solo a régi részekben. Forrás: Facebook

  Luke Skywalker, Leia hercegnő és Han Solo a régi részekben. Forrás: Facebook

  Harrison Ford 1977-ben a Star Warsért csak 7 ezer fontot kapott, hiszen ekkor még viszonylag ismeretlen volt. A Disney dolgozója azt mondta, hogy ezért Daisy Ridley sem panaszkodhat a fizetésére, mert most válik ismertté.

  A rendező, J.J. Abrams 3,3 millió fontot (1 milliárd 400 ezer forintot) kapott a filmért és 2 százalék részesedést a film bevételeiből. Carrie Fisher pedig, aki Leia hercegnőt játssza, 1 millió fontot (430 millió forintot) keresett.

  A magyar premierről itt olvashattak, ha pedig többet szeretnének tudni a filmekről, itt olvashatnak bővebben a Star Warsról.

  Top 16