• Krimi

71 migráns halt meg a hűtőkocsiban, februártól nyomoz a rendőrség

Egy hűtőkocsis furgonban 71 migráns utazott, de a kicsi helyen megfulladtak. A fuvart Magyarországon szervezték és valószínűleg még itt megfulladtak a menekültek. A rendőrség 5 ember után nyomoz.

Februárban kezdődhet meg a magyar nyomozás az ügyben. Az eset még augusztusban történt, az osztrák A4-es autópályán találták meg a halottakat, az embercsempészek elmenekültek. A csempészek 71 migránsnak ígérték meg pénzért, hogy a magyar-szerb határról Ausztriába viszik őket. Bezsúfolták mindannyiukat egy furgonba. Arra azonban nem gondoltak, hogy az utasok hogyan fognak levegőhöz jutni, mind a 71-en megfulladtak.

Az ügyről szóló iratokat novemberben kapta meg a magyar rendőrség az osztrákoktól és az iratok fordítása még tart. Amint végeztek vele - várhatóan februárban - megkezdődik a nyomozás - írja a Magyar Idők. A lap információi szerint az iratokból kiderül, hogy a csempészbandának az a része, amelyik az utakat szervezte, irakiakból és afgánokból állt. A menekülteket bolgárok toborozták és vitték. Az ügynek eddig 5 gyanúsítottja van.

Top 0