• Külföld
Faktor

Rémisztő adatok, rengeteg áldozatot szedett az influenzajárvány

Az utóbbi két hétben gyorsan nőtt a megbetegedések száma a gyermekek körében.

Több mint hetven ember halt már meg eddig Csehországban az idei influenzajárvány következtében. Az áldozatok nyolcvan százaléka 60 évnél idősebb - közölte hétfőn a cseh egészségügyi minisztérium.

Százezer lakosból átlagosan közel kétezren (1954) influenzásak jelenleg. Az idén az influenzajárvány február elején kezdődött, és az egészségügyi szakértők szerint várhatóan legalább március közepéig eltart - írja az MTI.

Tavaly január közepén tört ki a járvány és február végén csengett le. Súlyosabb megbetegedéssel 2017-ben több mint 300 embert kellett kórházban kezelni. Az áldozatok száma a kimutatások szerint 108 volt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Tekintettel a téli iskolai szünidőre, az utóbbi két hétben gyorsan nőtt a megbetegedések száma a gyermekek körében, míg az idősebbek közt a járvány gyengülőben van. Jelenleg mintegy 110 embert kezelnek kórházban influenza miatt.

    A kórházak és a nyugdíjasotthonok tucatjaiban országszerte ideiglenesen megtiltották vagy erősen korlátozták a látogatásokat. A csehországi influenzás megbetegedéseket az idén is főként a H3N2 vírustörzs okozza. Ez először 1968-ban jelent meg hongkongi influenza néven, és azóta ez az egyik legtöbb halálos áldozatot szedő vírustörzs.

    Kommentek:

    Top 16