• Külföld
Faktor

7 év múlva megvakul a kislány, most találkozott a pápával - videó

Az 5 éves amerikai kislánynak Usher-szindrómája van, ami miatt még gyerekkorában megvakul és megsüketül. A szülei elhatározták, hogy a lehető legtöbb természeti és emberi csodát megmutatják neki, hogy emlékezzen rájuk, amikor már nem lát. Lizzy Myers találkozott a pápával.

Lizzy már hallókészülékkel él, és orvosai szerint körülbelül 7 év múlva, 12 évesen veszti el teljesen a látását. A szülei mindent megtesznek, hogy megmutassák a világból azt, ami csodálatos, hogy legyen mire emlékeznie, mikor már vak lesz. Lizzy egyébként még semmit nem tud a genetikai betegségéről, a szülei csak akkor akarják neki elmondani, hogy mi fog történni vele, amikor elkezd érdeklődni az állapotáról.

Az ABCNews videója.

Ferenc pápával szokásos szerdai általános audiencia alkalmával találkozott a kislány, akit a pápa megsimogatott, megölelt. Megérintette Lizzy szemét és megáldotta, majd egy rózsafüzért adott neki ajándékba. A kis Lizzy az ajándékot egy meteoritdarabkával viszonozta, amit korábban egy csillagvizsgálóban kapott.

Lizzy "vizuális bakancslistájáról" egyre gyorsabban terjednek a hírek. Mikor a Turkish Airlines értesült róla, egy tetszőleges úti célra szóló jegyet ajándékoztak a négytagú családnak. A szülők Rómát választották a város történelme és műemlékei miatt. A római szállodában is VIP-vendégként kezelik a kislányt, csak úgy, mint az állatkertben, de jártak már a Colosseumnál is. A család együtt utazik, Lizzynek van egy 3 éves húga is - írja az MTI.

Top 0