• Krimi
Faktor

64 ember halt meg a tűzben - elkezdődött a tárgyalás

A bukaresti negyedik kerületi bíróságon megkezdődött annak a hat embernek a tárgyalása, akik felelősek lehetnek a tavaly októberi bukaresti tűzvészért.

A hatóság a Colectiv klub három tulajdonosa és a helyiséget meggyújtó, tűzijátékot rendező pirotechnikai cég három képviselője ellen emelt vádat. A klub működési engedélyét kiadó kerületi polgármester és a szórakozóhely tűzrendészeti alkalmasságának ellenőrzését elmulasztó katasztrófavédelmi felügyelőség két alkalmazottja ellen a korrupcióellenes ügyészség (DNA) külön eljárást indított, de ez a vizsgálat még nem jutott a vádemelés szakaszába, írja az MTI.

Forrás: Europress / Daniel Mihailescu - AFP

Forrás: Europress / Daniel Mihailescu - AFP

A bukaresti tűzvészben 64 ember halt meg. A tragédia idején - tavaly október 30-án - négyszázan voltak a klubban egy rockkoncerten. Valószínűleg korrupt hivatalnokok és politikusok miatt történt a tragédia, akiket a tulajdonosok lefizettek azért, hogy továbbra is működhessen a biztonsági előírásokat megszegő szórakozóhely.  A klub egy pirotechnikai eszköz miatt gyulladt ki: a hangszigetelésre használt szivacs rendkívül gyúlékony volt, ezért a klub pár perc alatt kiégett.

Top 0