• Külföld

6000 migránsgyerek tűnt el Németországban

Németországban eltűntként tartanak nyilván csaknem hatezer kiskorú migránst - írta a Berliner Morgenpost kormányzati adatokra hivatkozva.

A belügyminisztérium a parlament megkeresésére válaszul azt írta, hogy 2015-ben 8006 migránsgyerek tűnt el, és közülük 2171 került elő.

Így jelenleg 5835 felnőtt kísérő nélküli gyereket tartanak nyilván eltűntként, többségük Afganisztánból, Szíriából, Eritreából, Marokkóból és Algériából érkezett.

Illusztráció - fotó: Europress - Carl Court / Getty

Illusztráció - fotó: Europress - Carl Court / Getty

Az ellenzéki Zöldek szerint „szomorú, hogy a kormány nincs riadókészültségben" annak láttán, hogy csaknem hatezer kiskorú hollétéről semmit nem tudni. Aggasztónak tartják, hogy a kormány nem veszi komolyan a prostitúcióra kényszerítés és a kizsákmányolás veszélyét, amely az eltűnt gyerekeket fenyegeti.

Az Europol januári becslései szerint több mint tízezer, kísérő nélkül útra kelt kiskorú tűnt el Európában az utóbbi másfél-két évben, minden második Olaszországban. Az Europol szerint valószínűleg nem mindegyikük került bűnözők markába, biztosan vannak olyanok is, akik megtalálták családjukat – írja az MTI.

Top 0