• Külföld
Kummer Dóra

600 utas rekedt a fagyok miatt leállt vonaton

Körülbelül 600 ember, köztük 30 gyerek éjszakázott Németországban egy Intercity vonaton, illetve az egyik komphajótársaság csarnokában, miután a vonat a fagyok miatt leállt a vágányon.

A Kölnbe tartó vonat a felsővezetékek eljegesedése miatt állt le vasárnap délután a kelet-frízföldi Norddeich mellett, és csak 22 órás késéssel tudott hétfő reggel továbbindulni. Az utasoknak a német vasúttársaság és a vöröskereszt munkatársai vittek ételt és italt. Az IC aztán egy másik alkalommal Emden közelében újból leállt, igaz akkor csak 10 percre.

Egy másik Intercity vonat, amelyik vasárnap Kölnből Emdenbe tartott, egy eljegesedett váltó miatt az emdeni vasútállomástól egy kilométerre állt le, és az utasoknak gyalog kellett megtenniük az utat a városba.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Illusztráció.

  Illusztráció.

  Fotó: Mészáros Annarózsa

  A havazás és az eljegesedett utak Németország-szerte problémákat okoztak. Alsó-Szászország és Brema tartományokban több mint 300 baleset történt a csúszós utakon, illetve dugók is lassították a forgalmat. Berlinben három városi vasút vonalán is leállt a közlekedés. Mecklenburg-Elő-Pomeránia Malchow nevű településén pedig folyamatosan befagytak a tűzoltóság tömlői, ami órákon át nehezítette egy tűz eloltását még vasárnap délután.

  Magyarországon is rengeteg a baleset az időjárás miatt, illetve a vonatok is sokat késnek. A hóhelyzetről itt írtunk részletesebben.

  Top 16