• Külföld
Faktor

60 milliót ajánl fel Ausztria szíriai segélyprogramokra

Ausztria mintegy 60 millió eurót ajánl fel idén különböző, a migránsokat helyben támogató segélyprogramokra, elsősorban a szíriai menekültek megsegítésére.

Az osztrák kancellári hivatal bejelentése szerint az országot Werner Faymann szociáldemokrata kancellár képviseli majd a csütörtöki, Londonban tartandó szíriai adományozó konferencián.

Fotó: Europress / Washington Post - Getty Images

Fotó: Europress / Washington Post - Getty Images

A mintegy 18,7 milliárd forintnyi osztrák felajánlás legnagyobb részét az Európai Unió szíriai válságalapjának (Madad Alap), valamint az ENSZ menekültügyi főbiztosságának (UNHCR) és az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) adják. Emellett 750 ezer eurót (mintegy 234 millió forint) az UNICEF (az Egyesült Nemzetek Gyerekalapja) libanoni programjának adnak. Azt nem tudni, hogy a támogatások mekkora része újonnan jóváhagyott összeg.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Werner Faymann szerint, ha az osztrák segélyekkel sikerül enyhíteni a menekülés kiváltó okait Szíriában és a környező országokban, az további fontos intézkedés lesz a migránsok számának csökkentésében - írja az MTI.

    A csütörtöki londoni konferenciát Faymann kancellár az európai migránsválság kezelésére is fel akarja használni, egyebek között találkozni szeretne David Cameron brit kormányfővel, Angela Merkel német kancellárral és Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel is.

    Top 16