• Sport

50 éve nem látott bravúr az NBA döntőjében

Az NBA fináléjában a hetedik meccsen fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, miután péntek hajnalban a Cleveland Cavaliers 115-101-re megverte a címvédő Golden State Warriors együttesét. A mérkőzésen LeBron James fantasztikusan játszott, míg Stephen Curry a bírók miatt teljesen kiborult.

Fotó: Europress - Pool/Getty Images

Fotó: Europress - Pool/Getty Images

Négy mérkőzés után nem úgy tűnt, hogy a Cleveland Cavaliersnek sok esélye lesz a címvédő Warriors ellen. Ekkor a párharc állása 3-1 volt a Warriors javára, és ekkora hátrányból mindössze két csapatnak sikerült egyenlítenie a döntőben. A New York Knicks még 1951-ben, míg a Los Angeles Lakers 1966-ban harcolta ki a hetedik meccset ekkora hátrányból. Végül a mindent eldöntő találkozón mindkét együttes elbukott.

A hatodik meccset nagyon gyengén kezdte a Golden State, egy negyed után 31-11 volt az állás, sőt a Cavaliers előnye később 24 pontra duzzadt. A félidőben 59-43 volt állt az eredményjelzőn. A hajrában a Golden State ugyan feljött hét pontra is, de ennél közelebb nem kerültek.

A döntő öt legszebb jelenete:

Ez nagyban köszönhető LeBron Jamesnek, aki a meccs hajrájában sorozatban 18 pontot dobott. James összesen 41 pontot szerzett, de emellett adott 11 gólpasszt és szerzett nyolc lepattanót is. James sorozatban második meccsén dob 41 pontot. Ezt utoljára Shaquille O’Neal csinálta meg 2000-ben.

Stephen Curry, az elmúlt két év legjobb kosarasa a meccsen kipontozódott, majd miután befújták az utolsó hibáját is, eldobta a fogvédőjét, és kizárták a meccsről. A találkozó végeredménye 115-101 lett a Cleveland javára, így hétfő hajnalban a 7. meccsen dől el a bajnoki cím sorsa.

Ha a Cavaliers nyer, akkor ők lesznek az első csapat, amely nyerni tud 3-1-es hátrányból, és Cleveland városa 1964. december 27-e után ünnepelhet valamilyen bajnoki címet.

Kommentek:

Top 0