• Krimi
Faktor

Újabb nyugdíjast vertek át: több mint egy milliót kaszáltak rajta

Több mint egy millió forintot csaltak ki egy nyugdíjas asszonytól, amikor az elkövető az unokaöccsének adta ki magát telefonon keresztül. Az autója megjavítására kért "kölcsön".

Csalás bűntette miatt indított büntetőeljárást a komáromi nyomozóhatóság, mert egy újabb nyugdíjast vertek át telefonon keresztül. Összesen 4500 eurót, vagyis nagyjából 1 millió 300 ezer forintot csaltak ki az asszonyból – írja a Paraméter.

Bozena Bruchterová, Nyitra megyer rendőrszóvivője tájékoztatása szerint:

az illető úgy mutatkozott be, mintha ő lenne a nyugdíjas hölgy unokaöccse, és anyagi segítséget kért tőle. Azt mondta, nemrég volt egy balesete, kórházban fekszik, és sürgősen szüksége van pénzre, hogy szervizbe vihesse az autóját. Egy ismerősét küldte el a pénzért.

A nyugdíjas asszony telefonja először január 8-án csöngött, ekkor egy ismeretlen nőnek 1500 eurót adott át. Ugyanazon a napon, este azonban újra megszólalt a telefon, hogy még több pénzre lenne szükség, amit másnap reggel vettek át tőle.

A hiszékeny nő segíteni akart a rokonán, ezért a hiányzó pénzt a szomszédja adta neki kölcsön. A további 3 ezer eurót szintén a számára ismeretlen nőnek adta oda

– tette hozzá Bruchterová.

Nem sokkal a történtek után azonban kiderült, hogy az unokaöcsnek semmi baja, és hogy nem ő kért kölcsön pénzt az asszonytól.

Amennyiben a rendőrség az elkövető nyomára bukkan, háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Kommentek:

Top 0