• Belföld
Faktor

Újabb botrány Ferihegyen: több százezer forint tűnt el egy utas bőröndjéből

Az utas a feladott poggyászában hagyta a készpénzt.

Illusztráció.

Illusztráció.

400 ezer forintot loptak egy utastól Ferihegyen a feladott poggyászából - írja a 444.hu. A pórul járt utas azt mesélte a portálnak, hogy az EasyJet pénteki berlini gépével tért haza, és mint azt a fapados társaságok egyre gyakrabban csinálják, arra kérték, hogy ne vigye föl csomagját a gép utasterébe, hanem adja fel a járat gyomrába. Úgy fogalmazott:

Gondolhattam volna rá, hogy a 400 ezer forintot nem volt okos ötlet a csomagban hagyni, de volt éppen elég más bajom is, minthogy ezzel foglalkozzak.

Elmesélése szerint Berlinben még látta, hogy a csomagja rendben felért a gépre, a Liszt Ferenc reptéren viszont már a többi poggyásznál később érkezett ki, ekkor már sejtette, hogy baj van. Ezután látta, hogy 400 ezer forintot loptak ki egy benne levő borítékból. Mint meséli, azonnal a poggyászkezelő Menzies pultjához sietett, hogy bejelentést tegyen, de ők nem akartak azonnal intézkedni, miközben egyik munkatársuk valószínűleg perceken belül követett el bűncselekményt, és könnyen megtalálható lett volna még. Ők azonban előbb kitöltették a nyomtatványt az utassal.

A rendőrségre ezután tett feljelentést, mint mesélte, 40 percet kellett várnia, mielőtt bármi is történt volna, és nem volt ügyeletes nyomozó a helyszínen. Végül mivel más dolga volt, nem várta meg és elment.

A rendőrség viszont arról tájékoztatta a portált, hogy ügyeletes kollégájuk éppen egy másik bűnöző elfogásán dolgozott, ezért nem tudott előbb a helyszínre menni, de szerintük az utas csak 25 percet várt. A rendőrök azt is hozzátették, szinte sosem sikeres a tolvajok az esemény utáni gyors átvizsgálása, akkor sem, ha gyorsan teszik, mivel addigra már átadják a lopott tárgyakat egy a lopással összefüggésbe nem hozható személynek. Szerintük csak a helyszíni tettenérés esetén bizonyítható a lopás.

Kommentek:

Top 0