• Külföld
Faktor

4 milliót loptak el egy templomból

Feltörték a sekrestyében a széfet, amiben a pénzt őrizték.

Ismeretlenek 13 ezer eurónyi (négymillió forintnyi) adományt loptak el a nápolyi dómból, a pénzt Szent Januáriusz (San Gennaro) vérének szeptember 19-i csodája alkalmával gyűjtötték.

Az olasz sajtó közlése szerint a tettesek kiiktatták a kamerás megfigyelőrendszert és feltörték a sekrestyében lévő széfet, amelyben a pénzt őrizték. A város polgármestere felszólította a tolvajokat, hogy adják vissza a pénzt.

A nápolyi dóm

A nápolyi dóm

A nápolyi katedrálisban ismét cseppfolyóssá vált a 305-ban mártírhalált halt Szent Januáriusznak, Nápoly védőszentjének a vére. Az üvegtartóban tárolt vér egyébként szilárd halmazállapotú, de évente háromszor folyékonnyá válik.

A hír, hogy ezúttal is megtörtént a csoda, megkönnyebbülést hozott a hívőknek, a 14. század óta bekövetkező megmagyarázhatatlan jelenség kimaradása ugyanis rossz ómen a városnak.

A hagyomány szerint május első vasárnapja előtti szombaton, szeptember 19-én és december 16-án várható a csoda. Ahhoz, hogy megtörténtnek nyilvánítsák, legkésőbb a megadott időpontot követő nyolcadik napon be kell következnie.

Egyértelmű tudományos magyarázatot egyelőre nem sikerült adni arról, miért válik a szilárd vér cseppfolyóssá.

Kommentek:

Top 0