• Politika
Faktor

4 millió forinttal nőtt Áder János vagyona

Áder János államfő körülbelül 4 millió forinttal növelte vagyonát az elmúlt egy évben - derül ki a vagyonnyilatkozatából.

Áder János vagyonnyilatkozata már elérhető a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjáról. Ebből kiderül, hogy a köztársasági elnök folyószámláján 3 millió forinttal van több, mint egy évvel ezelőtt. Emellett életbiztosításának értéke emelkedett: 2500 euróval ér többet, mint egy éve, akkor összesen 110 ezer euró volt. Más jelentős változás nincs az államfő vagyonával kapcsolatban.

Áder Jánosnak továbbra sincs saját autója, vagy más nagy értékű ingósága, két ingatlan résztulajdonosa. Egy II. kerületi 135 négyzetméteres lakás 50%-os, egy kisoroszi 75 négyzetméteres ház 25%-os tulajdonrésze az övé.

Áder János köztársasági elnök. Fotó: MTI

Áder János köztársasági elnök. Fotó: MTI

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az államfő a folyószámláján összesen körülbelül 4,5 millió forint van. Ez nagyjából 3 millió forinttal több, mint a tavaly. Tartós befektetéseiből származó jövedelme összesen körülbelül 2,5 millió forint, ez nem sokkal több a tavalyinál.

    Áder Jánosnak van még egy 28 ezer eurós és egy 3300 dolláros megtakarítása is. Emellett pedig egy éve vásárolt egymillió forintnyi Prémium államkötvényt is. Mivel Áder János jelenleg nem dolgozik ügyvédként, így ebből nincs jövedelme, az államfői fizetését pedig a törvény határozza meg. 

    Top 16