• Krimi
Faktor

Szörnyű vérengzést rendezett Mihály, két emberrel végzett

Egy nőt azért ölt meg, mert pletykásnak tartotta.

Elfogták a gyilkost. (Képünk illusztráció.)

Elfogták a gyilkost. (Képünk illusztráció.)

Gyerekkori barátja meggyilkolásával vádolják a Kiskunhalason élő hatvanéves Mihályt. A férfi és áldozata 2011 októberében döntöttek úgy, hogy kirabolják a Mihály tanyája mellett lévő gazdaságot. A vádirat szerint a gazdaságban mozgásérzékelő lámpákat helyeztek el, így a két barát nem tudott fosztogatni. Ezen Mihály annyira bedühödött, hogy hazament, magához vett egy kalapácsot és egy nejlonzacskót, majd visszatért barátjához, akit hátulról többször tarkón ütött. Az áldozat olyan súlyos koponya-, illetve agysérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Mihály ezután nyugovóra tért, majd pár órával később visszatért a gyilkosság helyszínére. Ott a földön fekvő halott barátját levetkőztette, tanyája mögé húzta, majd a holttestet egy gödörbe ásta - írja a Bors. Bár az áldozat eltűnését rokona jelentette, semmi sem utalt arra, hogy Mihálynak bármi köze lenne az eltűnéséhez. A fordulat akkor történt, amikor a gyilkosság után négy évvel Mihály kiásta a maradványokat, és a közeli erdőben szétszórta a csontokat, amiket rőzsegyűjtők találtak meg. A nyomozók aztán rájöttek, hogy Mihálynak köze lehet a gyilkossághoz. A férfi eleinte próbálta félrevezetni a hatóságokat, majd tagadta, hogy ő ölt volna, végül beismerő vallomást tett.

A férfi végül egy nő ismerősének megöléséről is beszámolt, akivel azért végzett, mert pletykásnak tartotta. Őt szintén Kiskunhalason és szintén egy kalapáccsal ölte meg 2012-ben. A kettős gyilkossággal vá­dolt férfi pere ma kezdődik a kecskeméti bíróságon.

Kommentek:

Top 0