• Politika
Faktor

38 milliárd pluszpénzt kap a Klik

A kormány összesen 38 milliárd forintos plusz pénzt ad a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik), ebben benne van a Klik 17 milliárdos adósságának kifizetése is - mondta az oktatási államtitkár.

Palkovics László azt mondta: a Kliket július 1-jétől teljesen átalakítják. Olyan szervezet jön létre, amelyik nagyobb mértékben szolgálja az oktatás ügyét és jobban partnere lesz az iskoláknak.

Az intézményfenntartó központot március 1-től Pölöskei Gáborné eddigi helyettes államtitkár vezeti, aki a tartozások rendezését, a mindennapi működés biztosítását és július 1-jére az új szervezeti keretek kialakítását nevezte legfontosabb feladatainak. Pölöskei Gáborné azt mondta: 17 éve dolgozik a közigazgatásban, az oktatásirányítás különböző területein szerzett tapasztalatokat, ezeket hasznosítani tudja új munkájában.

Pakovics László, Pölöskei Gáborné és Jenei Zoltán

Pakovics László, Pölöskei Gáborné és Jenei Zoltán

Fotó: Mészáros Annarózsa

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Klik munkáját miniszteri biztosként Jenei Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja segíti. Róla azt mondta az oktatási államtitkár: tavalyelőttig a tudományegyetem adóssága 8 milliárd forint volt, amely 2015-re a tizedére csökkent. Szavai szerint ez azt bizonyítja, hogy Jenei Zoltán egy nagy rendszer irányítására, mint amilyen a Klik is, mindenképpen alkalmas.

    Jenei Zoltán azt mondta: az elkövetkező hetekben áttekintik a Klik gazdálkodását. Reméli, hogy a számlák gyors rendezése helyreállítja majd a bizalmat a piacon a Klikkel szemben, és segítheti a belső működés rendjét is. Mint mondta, feladata július 1-jéig az átlátható, szabályos és következetes gazdálkodás megvalósítása lesz.

    Top 16