• Krimi
Faktor

34 évvel azután tartóztatták le, hogy megerőszakolt és megfojtott egy iskolás lányt

1982-ben a 17 éves Yiannoulla Yiannira holtan találtak a szülei észak-londoni, hampsteadi otthonukban. Harmincnégy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Metropolitan rendőrség elfogja a lány gyilkosát.

Fotó: Metropolitan Police

Fotó: Metropolitan Police

Egy 56 éves férfit tartoztattak le a 34 évvel ezelőtt elkövetett erőszakért és gyilkosságért. James Warnock letartóztatása kapcsán a londoni rendőrség egyik parancsnoka, Julie Willats elmondta, hogy a rendőrség sosem zár le megoldatlan gyilkosságokat – írja az Independent.

„Az idő múlásától függetlenül ezek az ügyek időről időre előkerülnek, újra átnézzük őket, új lehetőségekre bukkanunk rá, vagy olyan információkhoz jutunk, amelyek korábban nem álltak rendelkezésünkre.” – mondta Willats.

1982. augusztus 13-án Yiannoulla a délelőttöt otthon, az édesanyjával töltötte. Egykor átmentek a család boltjába, hogy ebédelni hívják a tinédzser apját. Egy óra múlva a lány hazatért, hogy elkészítse az ebédet, míg a szülei a boltban maradtak. Csak három órakor mentek haza – addigra Yiannoullát megerőszakolták és megfojtották.

Az elmúlt 34 évben a rendőrség több, mint ezer embert hallgatott ki az ügyben, és még jutalmat is felajánlott a nyomravezetőnek.

Top 0