• Külföld
Faktor

Elképesztő körülmények között tartották fogva a gyerekeket, a lányokat meg is erőszakolták

A holland rendőröknek négy hálózatnak is sikerült a nyomára bukkanniuk, amelyek Hollandiában, Spanyolországban, Ausztriában, Horvátországban és Boszniában tevékenykedtek.

Múlt héten hat Hollandiából eltűnt gyerekre bukkantak egy razzia során Spanyolországban, akiket borzasztó körülmények között tartottak fogva. Egy negyvenes éveikben járó, kelet-európai párt őrizetbe vettek a hatóságok. A barcelonai lakásban egy csecsemőt és öt, tizenöt év alatti gyermeket találtak.

Képünk csak illusztráció!

Képünk csak illusztráció!

A nyomozók szerint a fiatal lányok szexuális visszaéléseket szenvedtek el, és egyikük valószínűleg teherbe esett. A nyugat-európai ország ügyészsége szerint ez a gyakorlat a rabszolgaság modern formáját testesíti meg.

A holland rendőrség szerint a bűnbanda-hálózatok felderítése egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor nyomozók az amszterdami főpályaudvaron arra lettek figyelmesek, hogy felnőttek egy csoport gyereket többször is arra utasítottak, hogy kizsebeljenek embereket. A gyerekeket iskolákból rabolták el, hogy bolti lopásokat és zsebtolvajlást kövessenek el.

A rendőrség szerint az embercsempészettel, hamis személyazonosság használatával és gyermekeknek a hatóságok elől elrejtésével vádolt párt, amely feltehetően egy kiterjedt hálózat tagja, kiadják Hollandiának. A helyi média értesülései szerint a gyerekek közül néhányan a holland gyermekvédelem felügyelete alatt álltak, és az északkelet-hollandiai Ter Apel egyik menekülteket befogadó központjából tűntek el. A rendőrök úgy vélik, a gyerekek Boszniából és az egykori Jugoszlávia más tagköztársaságaiból származnak rendkívül szegény családokból - írja a BBC.

Warner ten Kate holland ügyész úgy vélte, ez csak a jéghegy csúcsa, és Hollandiában több gyerek is áldozatul eshetett hasonló bűncselekményeknek.

Kommentek:

Top 0