• Külföld
Faktor

Mindig is magas fizetésről álmodott? Több százezret kereshet ezzel az egyszerű munkával

Egy háromgyermekes család keres házvezetőnőt, aki náluk élhet, és még ezer eurós fizetést is adnak neki. A lehetőségért viszont Svédországba kell költözni.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Egy facebookos, álláshirdetésekkel foglalkozó oldalon találta meg a Pénzcentrum a hirdetést, amelynek a szövege a következő:

Házvezetőt keresek 3 gyerekes család mellé. A gyerekek 18, 17, és 9 évesek. A család Svédországban él, így olyan jelentkezőt keresek, aki ki tud költözni hozzánk, szereti a gyerekeket, tud főzni, ugyanis többek között ez is lenne a feladata. Emellett a ház körüli teendőket kellene elvégezni: takarítás, mosás. Külön szoba, teljes ellátás biztosított a jövőbeli családtagnak. Előnyt jelent az angol nyelvtudás és a jogosítvány. A fizetés 1000 euró havonta.

Azaz gyakorlatilag semmilyen megélhetési költséggel nem kell számolnia a házvezetőnőnek, mindent áll a család, és még ezer eurós (jelen árfolyamon 309 ezer forintos) fizetést is ad.

Ez az ajánlat jól hangzik, de nem egyedülálló. Egyre több olyan külföldi álláslehetőséggel találkozhatunk, amelyhez nincs szükség speciális tudásra, iskolai végzettségre, mégis jól lehet vele keresni.

A külföldön munkát vállaló magyarok körében sokaknak jó ugródeszkát jelent, ha takarítóként, vagy szobalányként helyezkednek el. Képzettséget ugyanis nem igényel az állás, nyelvtudás sem kell sok hozzá, és viszonylag egyszerű megszerezni a pozíciót. Ráadásul az itthoni fizetés többszörösét kapják kint ugyanazért a munkáért, és van lehetőség a gyors előrelépésre.

A legfrissebb KSH adatok szerint tavaly 29 400 magyar állampolgár ment külföldre dolgozni, legalábbis ennyien jelentették be. Összességében viszont 10 százalékkal kevesebben távoztak, mint 2015-ben. Emellett 17 ezer magyar haza is tért. A kiköltözők főként fiatalok, 45 százalékuk 30 év alatti, háromnegyedük kora pedig nem éri el a 40 évet. Azt, hogy továbbra is magyarok százezrei dolgoznak külföldön, alátámasztja, hogy tavaly 3 milliárd eurót utaltak haza egy évnél rövidebb ideje külföldön lakók.

Kommentek:

Top 16