• Krimi
Faktor

30 méteres zuhanás után halt meg a francia kaszkadőr

Tancrede Melet ismert francia kaszkadőr, bázisugró és kötéltáncos volt. Utolsó, halálát okozó attrakciója során két hőlégballon között kifeszített kötélen egyensúlyozott volna.

Melet világszerte ismert volt életveszélyes mutatványairól, hirdetésekben is szerepelt, és élő fellépései is voltak – írja az Independent. Tagja volt a Flying Frenchies nevű extrémsport-csoportnak, ami veszélyes mutatványokat kapcsolt össze művészeti elemekkel. Egy produkciójuk során jazz együttest formálva játszottak, miközben köteleken himbálóztak egy szurdokban.

Ebben a videóban katapultból lövik ki Melet-t:

A csoport mutatványairól készült hosszabb összeállítás:

EZT IS AJÁNLJUK:

    Melet-t a baleset előtt egy hőlégballonhoz rögzítették, ami hirtelen felszállt, ő pedig 30 métert zuhanva meghalt. A Flying Frenchies csapata a baleset után közleményben azt írta: „Tancrede Melet, az élet bámulatos szerelemese, tegnap reggel túl korai távozásával lepett meg minket. Fantasztikus emlékeket, a szabadság ízét és sok álmot hagyott maga mögött. Tancrede viszonyítási pont volt az extrém sportok világában.” A sportolót barátnője és kislánya mellett világszerte sokan gyászolják.

    Top 16