• Külföld
Frányó Krisztina

30 év után végezték ki a fegyencet

Elutasították a fellebbezését a négyszeres gyilkos, 59 éves Jerry Correllnek, aki halálra késelte volt feleségét, ötéves kislányát, volt anyósát és sógornőjét.

Fotó: Floridai Állami Börtön

Fotó: Floridai Állami Börtön

Ma reggel kapta meg a méreginjekciót, ezzel ő lett a huszonkettedik kivégzett fegyenc a Floridai Állami Börtönben – ennyi halálos ítéletet egy kormányzó alatt még nem hajtottak végre, amióta 1979-ben Floridában visszaállították a halálbüntetést.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Correll végül beletörődött a halálos ítéletbe, sajtburgert és sült krumplit evett, és életben maradt lányától is elbúcsúzott telefonon – írja a Huffington Post.

    Floridában háromfajta injekcióval hajtanak végre kivégzéseket. Eredetileg már februárban végrehajtották volna a halálos ítéletet, de ekkor kétségek merültek fel a méreginjekcióval kapcsolatban, ezért csak most került sor a kivégzésre. Correll ügyvédje februárban azt mondta, hogy a tervezett injekció hosszú szenvedést is okozhatott volna, mivel a férfi korábban alkoholista volt, így a méreg nem tudott volna rögtön hatni a szervezetére.

    A bíróság elutasította a férfi fellebbezését, nem tartotta könyörtelennek azokat a siralomházi állapotokat, amelyekben Correllnek harminc éven keresztül kellett élnie.

    Mind a négy áldozat elvérzett a késelés után – Correll azt mondta, 1985-ben azon az éjszakán alkoholt fogyasztott és marihuánát szívott egy másik nővel, nem járt a gyilkosság helyszínén. A nyomozók azonban karmolásokat és vágásokat találtak a karjain, az ujjlenyomata pedig megegyezett az áldozatokon találtakkal. Az is a férfi ellen szólt, hogy korábban megfenyegette volt feleségét, hogy megöli. 1986-ban ítélték halálra.

    Top 16