• Sport

29 éves edzője lesz Szalaiéknak jövőre

A német első osztályú Hoffenheim kirúgta a gyenge eredmények miatt Markus Gisdolt, a csapat új vezetőedzője Huub Stevens lesz, aki 2016 júniusáig szóló szerződést írt alá Szalai Ádám csapatával. Utána egy rekordfiatal edző jön.

Fotó: Europress - Wolfram Kastl/AFP

Fotó: Europress - Wolfram Kastl/AFP

A Hoffenheim, Szalai Ádám csapata, 10 forduló után az utolsó előtti helyen áll, csak egyszer nyert, és hat pontot szerzett idáig. Stevenst nem először használják vészmegoldásként a Bundesligában, 2014 márciusában vette át a Stuttgart irányítását, bent is tartotta a csapatot, majd ezt megismételte egy évvel később is.

„Ennek a csapatnak nem ott van a helye, ahol most van. Nem egyszerű a dolog, mert nem hiszem, hogy ezek a játékosok hozzá vannak szokva az ilyen helyzethez. Már beszéltem velük, mondtam nekik, hogy most azonnal neki kell állnunk a munkának, nem elég szombaton elkezdeni azt” – nyilatkozta Stevens, aki a 2008–2009-es szezonban Dzsudzsák Balázs edzője volt a PSV-nél.

Júniusban Stevenst a Hoffenheim U19-es csapatának az edzője, Julian Nagelsmann váltja majd, aki most mindössze 28 éves. Ő 2019. június 30-ig írta alá a szerződését és minden idők legfiatalabb edzője lesz a Bundesligában.

Top 0