• Tech
Faktor

27 milliónál is több Facebook üzenetért cserébe 2,5 éves börtönbüntetést kapott

30 hónap börtönbüntetést kapott az a hekker, aki több mint 27 millió spam üzenetet küldött Facebook felhasználóknak. Emellett 310 ezer dollár (84 millió forint) pénzbüntetést is kell fizetnie a bíróság döntésének értelmében.

Fotó: Mike Clarke/AFP

Fotó: Mike Clarke/AFP

Sanford Wallace (aki magát csak „Spam-királynak” hívja) 2008 novembere és 2009 márciusa között több mint félmillió Facebook felhasználónak küldött nemkívánatos üzeneteket. Olyan linkeket küldött az embereknek, amelyek egy weboldalra irányították az óvatlan kattintókat, így hozzájutottak azok bejelentkezési adataikhoz és az ismerőseik listájához. Wallace a linkek küldésért cserébe kapott pénzt.

Wallace nem számít kezdőnek, már a kilencvenes években is azzal foglalkozott, hogy becsapjon minél több embert. Akkoriban még nem volt Facebook, így jobb híján hamisított faxüzenetekkel próbált magának pénzt szerezni. Jóval később, 2007-ben és 2009-ben is polgári perbe keveredett, a Myspace és a Facebook is megtámadta bírósági úton. A két cég közösen majdnem egymilliárd dolláros kártérítést harcolt ki magának, amit Wallace nem tudott kifizetni. Most először vádolták meg bűncselekmény elkövetésével, maximálisan három év börtönbüntetést kaphatott volna, végül 2,5 évre ítélték el.    

Kommentek:

Top 0