• Sport

26 milliós büntetést kapott a magyar szövetség a szurkolók miatt

Már az Ausztria elleni mérkőzés után eljárást indított ellenünk, majd az Izland elleni meccsen történt súlyosabb rendbontásokért is fegyelmi büntetést szabott ki a nemzetközi szövetség az MLSZ-re. Összesen 85 ezer euró büntetést kell fizetni, de ez nőhet a portugálok elleni meccs után.

Fotó: Europress - Alex Livesey/Getty Images

Fotó: Europress - Alex Livesey/Getty Images

A magyar labdarúgó-válogatott az F-csoport első helyén áll két forduló után. Az első meccsen Ausztria ellen nyert Magyarország 2-0-ra nyert, majd 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen. Az izlandi találkozó előtt több tízezer szurkoló vonult Marseille utcáin. A sportszerűen éneklő tízezrek mellett néhányan megszegték a szabályokat.

A stadionban többen be akartak mászni a pályára, voltak, akik a stadion biztonsági személyzetével és rendőrökkel keveredtek verekedésbe, hanggránátot és petárdát lőttek fel, és fáklyát dobtak a pályára. A verekedésekkel kapcsolatban több magyar szurkolót előállítottak, közülük egyet hivatalos személy elleni erőszak gyanújával le is tartóztattak, és természetesen az UEFA is vizsgálatot indított, melynek eredményét kedden délután hozták nyilvánosságra – írja az MLSZ honlapja.

A nemzetközi szövetség az Ausztria elleni Bordeaux-i mérkőzéssel kapcsolatban pirotechnika használatáért 20 000 euró, míg az Izland elleni Marseille-i mérkőzésen történtek esetében pirotechnika használatért, tárgyak pályára dobásáért és tömegverekedésben való részvételért 65 000 euró pénzbüntetés befizetésére kötelezi a magyar szövetséget. Az összesen 85 ezer euró 26 millió forintnak felel meg.

Kommentek:

Top 0