• Külföld
Faktor

Vérbe borul Európa, nem nyugszanak a terroristák

Borzalmas jövőt ígérő jelentést tett közzé az amerikai belbiztonsági bizottság: 2017-ben folytatódik a véres terrortámadások özöne.

Fotó: Europress / Kenzo Tribouillard - AFP

Fotó: Europress / Kenzo Tribouillard - AFP

A terroristák idén sem válogatnak, bármilyen nyugati ország a célkeresztjükbe kerülhet, így Európa és az Amerikai Egyesült Államok is veszélyben van. A jelentés szerint a terroristák területei folyamatosan szűkülnek, a frontokon egyre több kudarc éri őket – ez pedig bosszúra sarkallja őket. A jelentés készítői szerint olyan nagyszabású akció, mint a párizsi terrortámadás, már nem várható, mivel a titkosszolgálatok folyamatosan követik a dzsihádisták mozgását - írja a Fox News.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nagyobb a biztonság, mivel a magányos merénylők korát éljük. Az elkövető lehet a terrorszervezetek egyik hazairányított harcosa, de akár egy interneten keresztül radikalizálódott fiatal is, aki sosem járt a Közel-Keleten – mint például az a férfi, aki január elején öt embert gyilkolt meg a Fort-Lauderdale-i repülőtéren.

A hazaküldött terroristákat nehéz megfékezni: ha átjutnak a határon, eltűnnek a hatóságok szeme elől. Ezt szerette volna kiküszöbölni Donald Trump a megosztó, muszlimok beutazását korlátozó rendelettel - Európa azonban a jelek szerint nem tervez hasonló szigorítást.

Kommentek:

Top 0