• Kultúra
Faktor

"Érdeklődés hiányában elmaradt" - nem minden sikerült fényesen a POSZT-on - képgaléria

A Faktor stábja csütörtök este búcsút vett Pécs városától és egyben a színházi találkozótól is, amely egyékbént június 18-án ér véget egy ünnepélyes díjkiosztó gálával. Tekintse meg képes beszámolónkat.

A nap szintén szakmai vitával kezdődött, ahol ezúttal a Rázga Miklós rendezte A vágy villamosa című előadás került terítékre. Az inkább közönségtalálkozónak tűnő beszélgetést - ahol a művészek valamiért minden kérdést támadásnak értelmeztek -  ezúttal is Veiszler Alinda vezette. 

A képre kattintva galéria nyílik.

A képre kattintva galéria nyílik.

Majd utunk ismét a Zsolnay Negyedbe vezetett, ahol program programot követett. A Bóbita Táncszínház előtt kisebb koncert volt, miközben a Miénk a tér! színpadon egy pantomim művész szórakoztatta az éppen arra járókat. Ezt követően pedig a Madách Színház művészei tartottak közönségtalálkozót, amelyen részt vett többek között Nagy Sándor és Simon Kornél is. Menszátor Héresz Attila pedig egy személyben képviselte a Duende nevű zenekart, és egy szál gitárral a kezében saját dalokat adott elő. 

Viszont összegezve az idei fesztiválról való benyomást: sajnos azért hagyott némi kívánnivalót maga után a szervezés. A várva várt Szociopoly interaktív színházi játék érdeklődés hiányában elmaradt, ugyanis ehhez összesen nyolc főre lett volna szükség, de ennyien sem jöttek el a Zsolnay Negyedben tartandó előadásra, ami egyébként a Jurányi Házban nagy sikert aratott. Egy izgalmas játékról van szó:  "A darab a mai magyarországi kistelepüléseken élő szegény családok életéről szól. A családok jövedelemre csak segélyekből, alkalmi vagy feketemunkából számíthatnak – ezekből a forrásokból kell valahogyan megélni játékosainknak. A játék konstruálta valóságban mindenki szegény lesz egy-két órára és a saját bőrén fogja érezni a kirekesztődés szorítását. A játék érzelmi energiáját használjuk arra, hogy a résztvevők átélhessék a munka, pénz és erőforrások nélküli mindennapi túlélés feszültségeit."

Úgy tűnik, hogy sajnos valamiért a Zsolnay Negyedbe továbbra sem sikerül a szervezőknek kicsábítaniuk a közönséget, ami azért szomorú, mert a több játéktérrel is rendelkező negyed nagyon izgalmas programokat kínál az érdeklődőknek. A állandó jammelésről, kézműves árusokról, grill ételekről és az egész hangulatáról nem is beszélve... 

Kommentek:

Top 0