• Kultúra
Faktor

Élet a Zsolnay Negyedben - képgaléria

A szerdai napon is rengeteg programon vettünk részt a POSZT-on, szakmai beszélgetéstől kezdve a kortárs táncelőadásig. Ahogy közeledik a hétvége, egyre több az érdeklődő, a színházi büfében is pezsgőbb az éjszakai élet. Az utcán is egyre több művésszel találkozni Lovasi Andrástól kezdve az Operettszínház neves művészeiig.

A szerda délelőtt a Macska forró bádogtetőn című előadás szakmai vitájával kezdődött, amelyen jelen voltak az alkotók is. A vitát Veiszler Alinda vezette. A terem zsúfolásig megtelt. Zsótér Sándor az előadás rendezője többek között elárulta, hogy a produkció háttérben meghagyta a késő esti Tóték című előadás díszletét, mert annyira megtetszett neki. A Bricket alakító Szemenyi János szerint az a jó, ha az előadás nem ad választ arra a kérdésre, hogy a férfi valóban homoszexuális-e, az anyát alakító Csombor Teréz szerint pedig teljesen hihető és elképzelhető, hogy egy nő valóban beleszeressen egy nyers, durva férfiba.

A képre kattintva galéria nyílik.

A képre kattintva galéria nyílik.

A Zsolnay Negyedben pedig Térey János új verses drámájából A legkisebb jégkorszakból készítettek felolvasószínházi előadást a Színház- és Filmművészeti Egyetem elsőéves színészhallgatói. A dráma az azonos című regény alapján született, amely "a szerző epikájának nagy lélegzetű, összegző alkotása, a szeszélyes európai apokalipszis hótól és jégtől szikrázó költészete". 

Ezután a Kaposvári Egyetem végzős színész osztálya adott koncertet, amit egy táncszínházi előadás követett Give me a name címmel. A Budapesti Operettszínház művészei pedig közönségtalálkozót tartottak a Virágot Algernonnak című előadás kapcsán, amelyen részt vett Lőrinczy György, az Operettszínház főigazgatója, Somogyi Szilárd rendező, Kerényi Miklós Máté, Gömöri András Máté, Földes Eszter és Szabó P. Szilveszter színészek. Ezt követően a Fesztivál Színpadon a Forte Társulat mozgásszínházi előadását láthatták az érdeklődők Bernarda Alba háza címmel. 

A versenyprogram részeként A vágy villamosa című előadást nézhette meg a közönség a Pécsi Nemzeti Színházban Rázga Miklós rendezésében. 

A Miénk itt a tér! színpadon az előadások között szabad jammelés folyik, ezzel is biztosítva a folyamatos fesztiválhangulatot.

Kommentek:

Top 0