• Kultúra
Faktor

Ismét Billy Elliotot keresi az Opera

Elton John világhírű produkcióját, A Billy Elliot - a Musicalt július 29-én, 30-án és 31-én három szereposztásban mutatja be az Operaház Szirtes Tamás rendezésében. A későbbi, 2017/18-as és 2018/19-es évadok előadásainak főszerepeire castingot hirdetnek.

A Billy Elliot – a Musical az azonos című, ugyancsak világsikert aratott film alapján készült. A musicalt 2005-ben vitték színre Londonban, zenéjét Elton John, szövegét Lee Hall írta. A darab egy fiú táncossá válásának történetéről szól. Az Opera a 2017/18-as és a 2018/19-es évad előadásának főszereplőit keresi. A  meghallgatás két fordulós lesz, amelyre  jó fizikai adottságokkal, jó állóképességgel és jó ritmusérzékkel rendelkező

9-11 éves fiúk

jelentkezését várják. Bármilyen táncos gyakorlat előnyt jelent.

Fotó: Gács Tamás - Csibi Szilvia

Fotó: Gács Tamás - Csibi Szilvia

A tánc casting időpontja:

2016. június 10. 15 óra,

jelentkezni e-mailben és telefonon is lehet. A második fordulóra továbbjutók ének-próza meghallgatáson vesznek részt. A felhívás részeltei megtalálhatók az Opera honlapján.

A Billy Elliot - a Musical műsorra tűzése küldetést is teljesít, ugyanis az a céljuk ezzel,

hogy a legújabb generáció érdeklődése felébredjen a tánc, azon belül is a klasszikus balett iránt,

ami azért fontos, hogy másfél évtized múlva is kerüljenek hazai művészek a Magyar Nemzeti Balett tagjai közé. A darabválasztás fő motivációja pedig, hogy

Billy Elliot magával ragadó története a musical műfaján keresztül bepillantást enged a balett világába.

A musicalt a 2005-ös premier óta több mint 5 millió néző látta Londonban, világszerte pedig 11 millióan. Bemutatása évében 4 kategóriában is elnyerte az Olivier-díjat, amely a legrangosabb brit színházi elismerés, Amerikában pedig tíz kategóriában lett Tony-díjas Broadway-produkció. Az Opera vezetése abban bízik, hogy a musical itthon ugyanolyan népszerű lesz, mint Angliában és Amerikában.

Top 0