• Kultúra
Faktor

Stohl András a főgonosz - nézze meg az új mozifilm előzetesét!

A nagysikerű Játékkészítő zenés akciómese ezúttal a filmvásznon tér vissza. A parádés szereposztású mesemusical gyereknapra kerül a mozikba, azaz május 26-tól lesz látható. Főbb szerepekben: Stohl András, Szabó Győző, Kamarás Iván, Nagy Feró, Oroszlán Szonja és Hajdu Steve.

A Játékkészítőt – amelynek különlegessége, hogy ez az első tisztán magyar „alapanyagból” készült pop-show-musical - eddig több mint százezren látták. A mesemusicalnek a pazar szereposztással, lenyűgöző látványvilággal és a történetben felhangzó, azóta platinalemezzé érett zenei anyaggal hatalmas sikere lett. Most pedig a 2015 karácsonyán bemutatott pop-show-musical felvételeiből készült moziban élednek újra a történet szereplői.

"Több kamerával vettük fel az összes tavalyi karácsonyi előadást. A mintegy 24 órányi forgatott anyagból összevágva igyekeztünk egy olyan "mozit" csinálni, ami teljes értékűen adja vissza az eredeti, színházi élményt"

– mondja Illés Gabriella, a TulipánTündér Produkció vezetője, A Játékkészítő producere. Május 26-től lesz látható a mozikban.

Miről szól? A "hagyományos" mesehősök attól félnek, hogy elfelejtik őket, hiszen nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugrani, nem olyanok, mint modern társaik. Ezért elhatározzák, hogy felkeresnek egy híres videojáték-készítő mestert, hogy belőlük is videojáték készülhessen, mert akkor talán újra népszerűek lennének. Segítséget kérnek egy kisfiútól, Petitől is, aki mindent tud a videojátékokról és együtt indulnak a Játékkészítőhöz, ám az útjuk során váratlan akadályokba ütköznek.

Top 0