• Krimi
Faktor

20 településen összesen 120-szor loptak

Száztizenkét rendbeli lopás miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség három Pest megyei férfi ellen, akik húsz településen követtek el bűncselekményeket Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében.

2014-ben a három férfi és a nyomozás során meghalt társuk megállapodott abban, hogy lakóhelyüktől távolabbi, kisebb településeken családi házak melléképületeibe törtek be éjszakánként. Az ellopott tárgyakat eladták, a pénzen pedig osztoztak. Általában fészerekből, melléképületekből, garázsokból loptak, legtöbbször gépeket, szerszámokat, üzemanyagot.

Az ötletgazda a legidősebb férfi volt, aki Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye területén választotta ki a települések utcáit, a kiszemelt házakat.

A lopásokat alaposan megszervezték, a módszert pedig következetesen alkalmazták. A kiválasztott helyszínre mindig ugyanaz utazott el egy társával. Folyamatosan cserélgették a kocsikat is, nehogy feltűnjenek valakinek. Még arra is figyeltek, hogy a slusszkulcsot elrejtsék az autó közelében, nehogy elveszítsék kerítésmászás közben.

Az ügyészség börtön kiszabását és 8 millió forintnyi bűnügyi költség megfizetését indítványozta - írja az MTI.

Top 0