• Belföld
Faktor

20 éves a Fény Utcai Piac

31 millió látogató, 150 tonna gomba, 1000 tonna kenyér, 5500 tonna csirkehús, 6500 tonna burgonya, 2 millió darab lángos - csak néhány szám az idén 20 éves Fény Utcai Piac életéből, amely szeptembertől év végéig egyfajta "szórakoztató központként" is működve mond köszönetet hűséges vásárlóinak.

A reneszánszát élő intézményben a hűséges vásárlók mellett egyre nagyobb arányban tűnnek fel fiatal családosok, és akár huszonéves fiatalok is. A Piac egy tavalyi kutatása szerint

a "piacozás" egyre népszerűbb a fiatalabb korosztályban is

– mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere. 

EZT IS AJÁNLJUK:

  Láng Zsolt polgármester a piac törzsvásárlóit ajándékozza meg

  Láng Zsolt polgármester a piac törzsvásárlóit ajándékozza meg

  A piac a mai formáját egy 1998-as, átfogó piacrekonstrukciónak köszönheti  – Cságoly Ferenc Ybl díjas építész tervei alapján a garázzsal együtt 5 szintes épületet alakítottak ki a már jól ismert üzletekkel, piaci standokkal és mozgólépcsőkkel.

  "A Fény Utcai Piac az egyik legforgalmasabb, legnyüzsgőbb pontja a II. kerületnek,  ahol minden korosztály talál valamit a maga számára, és amely kicsit összehozza az embereket, akiknek egyre kevesebb a spontán találkozási lehetősége.  Büszkék vagyunk rá, hogy ez a kedvelt bevásárlóközpont, piac és gasztronómiai egység a mi kerületünkben van" - mondja Láng Zsolt. 

  Jelenleg a csaknem 20 000 négyzetméteren található 150 üzletnek az önkormányzattal együtt több, mint 60 tulajdonosa van. 

  Kommentek:

  Top 16