• Belföld
Faktor

Holtan találták testvérei a védtelen nőt, már nem lehetett megmenteni

A magányosan élő nő kegyetlen támadás áldozata lett.

Húsz év fogházbüntetést kapott a gyilkos. (Képünk illusztráció.)

Húsz év fogházbüntetést kapott a gyilkos. (Képünk illusztráció.)

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Szegedi Ítélőtábla azt a 25 éves férfit, aki megtakarított pénzéért megölt egy idős mátételkei nőt.

A korábban már betöréses lopások miatt büntetett, a Bács-Kiskun megyei községben alkalmi munkákból élő vádlott egymillió forintot meghaladó adósságot halmozott fel. Ezért 2015 őszén úgy döntött, az utcájukban élő nőtől szerez pénzt. A nyolcvan éves, magányosan élő nő körülményeit ismerte, mert néhány évvel korábban egy kőműves mellett dolgozva részt vett háza felújításában.

2015. november 26-án a vádlott elindult az asszonyhoz, miközben ő a közeli boltból tért haza - írja az MTI. Egyszerre értek a ház teraszának üvegezett ajtajához. A férfi az idős asszonyra támadt, megragadta nyakát, megszorította, majd a fejét és testét többször is megütötte. A nő elvesztette eszméletét és a betonra esett, magatehetetlen állapotba került.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A vádlott ezután az asszony kulcsával kinyitotta az ajtót, bevonszolta a sértett testét a konyhába és otthagyta. Az idős nő néhány percen belül meghalt. Ez idő alatt a vádlott átkutatta a lakást, több százezer forintot talált és kivette a sértett füléből a 120 ezer forintot érő arany fülbevalókat is, majd a hátsó kerten át elhagyta a helyszínt és hazament. A holttestet a nő látogatóba érkező testvérei találták meg.    

    Kommentek:

    Top 16