• Külföld
Faktor

19 éves fiút sodort el az óceán, 49 napon át magára volt utalva

A fiú a pólójával próbálta megszűrni a tengervizet.

49 napot töltött a nyílt vízen az az indonéz fiatal, akit elsodort az óceán. A Szulavézin élő 19 éves Aldi Novel Adilang úgynevezett lámpaőrzőként dolgozik, vagyis az a feladata, hogy a halászkunyhóként is funkcionáló halcsapdák lámpáit meggyújtsa, hogy azzal odavonzza halakat - írja a theguardian.com.

Adilang kunyhóját a parttól 125 km-re rögzítették az óceánfenékhez, de július közepén olyan erős szelek fújtak, hogy elszakadtak a kötelek és a kunyhó a fiúval együtt sodródni kezdett. Adilangnak csak néhány napra elegendő élelmiszere és vize volt, így a tengerből kifogott halat evet, amelyet a kunyhót felépítő fadarabokból rakott tűzön sütött meg, és a pólóján keresztül ivott tengervizet, hogy valamelyest kiszűrje belőle a sót.

Legalább tíz hajó haladt el a fiatal fiú mellett, mire egy panamai felségjelzésű hajó, az MV Arpeggio végre felvette, miután Adilang vészjelzést adott le rádión keresztül.

A fiatal egyszer elgondolkodott azon, hogy öngyilkos lesz, de aztán eszébe jutott a szülei tanácsa, miszerint baj esetén imádkozzon, így inkább elkezdte olvasni a kunyhóban lévő Bibliát. A megtalálása után Adilangot Japánba vitték és szeptember elején repült haza, a hírek szerint jól van.

Kommentek:

Top 0